borduurbloemfan

woensdag 15 juli 2015

onze vriendjes hebben bezoek gehad.

Ja onze vriendjes hebben bezoek gehad van hun meest gevreesde persoon ter wereld haha!!

Onze dierenarts kwam afgelopen Maandag een bezoekje brengen aan alle drie. Ik was bij de DA afgelopen vrijdag i.v.m. Raico zijn cortisone kuur { allergie aanval} en heb meteen een hoognodig bezoekje voor alle drie ingepland.

Met drie honden naar de DA zelf gaan is geen optie, ten eerste omdat onze jongste zeer agressief is ten opzichte van andere honden en ten tweede omdat drie gewoon veel is haha!!

alle potjes { drie per hond}

Onze honden worden ingeént van 0 t/m 5 jaar ieder jaar en van 5 t/m 12 jaar iedere 2 jaar. Niet iedereen doet dit en niet iedereen houdt dit schema aan, dus dit is heel persoonlijk! Nu hebben wij vorig jaar overgeslagen door de drukte van de verbouwing en daardoor lopen ze alle drie een jaar achter. Dus moesten ze dit jaar alle drie, pfoe, dure hobby!!! 

Yenzo: onze oude jongen wordt volgende maand 12 en komt eigenlijk nergens niet meer dan in de achtertuin en af en toe in de hei of bos. Hij is rap moe, slaapt veel en is content met het leven zoals het nu is, kalm en rustig! Af en toe speelt hij nog mee met een bal spelletje, maar eer hij zich gedraaid heeft, heeft de jongste de bal al lang en breed, dus de lol is er wel een beetje af voor hem. Voor zijn beweging is het meedoen natuurlijk wel heel goed, want hij probeert wel mee te rennen!! Hij is nog redelijk fit voor zijn leeftijd en heeft het nog altijd erg druk tegen de buurhonden die langs lopen en een babbeltje van zijn kant nodig hebben. Maar daarna is de kous er wel een beetje af haha!!

Ik heb besloten voor nog eens een bloed onderzoek te doen, omdat ik graag op de hoogte ben van zijn algemene toestand daar binnen in!! Niet dat je veel kunt doen als het zijn tijd is, maar ik wil geen lijden als het niet nodig is. 

Onze oude vriend is héél bang van de DA { zelfs het lopen over de vloer is dan ineens helemaal niet meer eng!!} Met zijn hoofd tussen mijn benen kreeg hij geen kans op ontsnappen en werd er bloed getrokken en de spuit voor de aller laatste keer gezet. Onze jongen heeft het over twee jaar niet meer nodig. Dus zijn boekje moet niet meer bijgehouden worden. Onze eerste vriend die zijn  boekje vol heeft en de mooie leeftijd van 12 al bereikt, nu hopen op nog vele gezonde jaren natuurlijk!

Zijn bloeduitslag kon al die avond opgevraagd worden en alles was goed op een bepaalde stof, die mijn vrouw natuurlijk niet onthouden had... Dus helaas de benaming is mij een raadsel, maar het ging erom dat het een soort van ijzer te kort was, maar dit is normaal voor oude vriendjes en een behandeling was absoluut niet nodig!

Dus onze vriend is gezond en wel en kan er nog wel even tegen. Meteen naar buiten gesneld en de andere twee stonden te trappelen van ongeduld om binnen te komen...

Darco: Onze kleine moest een spuit en meer niet, zijn knieën zijn heel goed nu en zijn geamputeerde teen heeft al jaren geen ontstekingen meer, ook zijn binnen monds hoesten hebben  we onder controle en weten we aan te pakken indien nodig! Onze kleine vond het niet gezellig, maar zijn neus was belangrijker dan de angst...

Raico: is echt een speelvogel, zelfs met de DA, het delen van zijn balletje met de beste man was dus hoog prioriteit!!! Helaas deed deze niet mee, maar stak hij een spuit in zijn poep!!! haha!! Even van zijn moment af, besefte hij alweer waar hij mee bezig was en werd het belletje weer verschillende keren dichterbij gelegd, werd hij heel enthousiast onthaald en hoopte hij op een speel moment!!! Schrik voor de DA na zoveel ervaring met de verschillende DA´s echt niet!!! Het zijn allemaal vriendjes met de mogelijkheid tot aaien, aandacht en spelen!!

De boekjes zijn bijgevuld en de beste man komt volgend jaar dus alleen voor Raico!! Ik kan ook naar daar, maar dat wordt nog even wikken en wegen, maar dat duurt nog wel even...


Zijn kuur gaat nog een dikke week verder en dat doen we zo:
pillen slikken is leuk en lekker en wachten is dus noodzaak....

op een lepeltje wat paste en een pil...

de gebruikte pasta doet wonderen.
Onze Raico vist normaal de pillen eruit en tuft ze dan uit, maar met de pasta probeert hij dit niet ineens!!!

oeh zo lekker!!! moeten wachten voor de foto was echt PESTEN!!!

krijg ik er nog één please????

om de andere twee ook mee te laten doen, doe ik een heel klein beetje pasta op het lepeltje
{ zonder pil} en vraag of ze een pilletje willen, TUURLIJK VROUWKE!!!

pilletjes slikken, zo simpel geworden door een simpele pasta!!!

Voorheen deden we de pilletjes op verschillende manieren, door het voer, tussen vlees en keer op keer vist ons manneke deze eruit en vangt z op in zijn wang en tuft ze uit, was zo vervelend!! Ik begreep hem wel, pilletjes waren zijn eerste twee jaren dagelijkse routine en hij was ze beu, want hij wist dat die pilletjes hem slecht deden voelen... Maar nu heb ik eindelijk na 4 jaar het ultieme product gevonden... geen dwang meer, maar met plezier gaan ze er in!!!

Daar onze vriend wel vaak ziek is of een allergie opstoot heeft is dit dus heerlijk om te zien!!!
Voor de rest was onze jongen gezond en wel, nog niet een keer binnen geplast sinds de kuur, door het vele opstaan ´s nachts, maar dat ter zijde!!! Hij is rap moe, maar daar houden we met spelen altijd al rekening mee, en drinken staat hier altijd volop voorradig!!! 

Kortom weer drie gelukkige honden in huize Dirkx - Steevens....



Geen opmerkingen:

Een reactie posten